Purjehduskoulu

HTPS järjestää purjehdukseen painottunutta veneilykoulutusta niin lapsille, kuin nuorille ja aikuisille. Tarjontaa löytyy alkeiskursseista lähtien aina purjehduskilpailuista kiinnostuneille.

Lasten ja nuorten koulutus keskittyy jollaluokkiin, optimistijollasta alkaen Zoom8, Europe sekä ILCA jolliin. Junioreiden koulutus keskittyy viikkoharjoituksiin Pyysaaressa, sekä edistyneemille kilpailemisesta kiinnostuneille junioreille yhteistyöseurojen kilparyhmissä eri tasoilla ja luokissa. Tämän lisäksi seura järjestää Lasten Purjehduskoulun päiväleirejä aloittelijoille sekä vähän purjehtineille joilla opitaan jollapurjehduksen perusteita. Lasten ja nuorten koulutuksesta vastaa seuran nuorisotoimikunta.

Aikuisille ja nuorille seuran aikuiskoulutukseen keskittynyt koulutustoimikunta järjestää purjehdusharrastusta aloitteleville suunnattuja Purjehtijakursseja, sekä Saaristopäällikkö- että Rannikkopäällikkökursseja purjehtijoille jotka haluavat vahvistaa osaamistaan esimerkiksi oman veneen käsittelyssä ja hoidossa. Lisäksi koulutustoimikunta järjestää aika ajoin seuran jäsenille erilaisia turvallisuuteen, veneen hoitoon ja kunnossapitoon liittyviä kursseja kuten köysikurssi tai moottorinhuoltokurssi.

HTPS Purjehduskoulu on Purjehduksenopettajat PORY ry:n auktorisoima purjehduskoulu.

Purjehdusopetuksen lisäksi seura tarjoaa myös koulutusta yleisen Venepäällikkökurssin sekä CEVNI-kurssin muodossa. Päällikkökoulutusten myötä on mahdollisuus, hyväksytyn tentin suoritettuaan, hakea Traficomin myöntämää Kansainvälistä huviveneekuljettajankirjaa jota vaaditaan useissa maissa veneen vuokraajalta tai veneen kipparilta.

Jos olet kinnostunut jollapurjehduksesta, tule mukaan Pyysaaren olympiajollaryhmään. Kaudella 2022 perustetussa ryhmässä on mahdollista treenata yhdessä ILCA (Laser) sekä E-jollilla.

Purjehduskilpailuista kiinnostuneille seuran kautta avautuu myös mahdollisuus jäsenille osallistua aina seuran omista tiistaikilpailuista erilaisiin kölivene- tai avomerikilpailuihin, tai vaikkapa purjehdusliigaan, miehistön jäsenenä. Seura järjestää ajoittain myös erilaisia purjehduskilpailupainoitteisia koulutuksia ja leirejä mm. yhteistyössä eri luokkaliittojen kanssa.

Koulutuskalenteri 2023

Lapset ja nuoret

Ohjelma tai kurssiHintaIlmoittautuminen
Viikkoharjoitukset Pyysaaressa maanantaisin ja torstaisin 4.5. – 21.6.enintään
50 €/kk
Ilmoittaudu treeneihin
Lasten Purjehduskoulu 1 5.-9.6.alkaen 250€Ilmoittaudu leirille
Lasten Purjehduskoulu 2 12.-16.6.alkaen 250€
Ilmoittaudu leirille
Purjehdusleiri Pursiniemessä 26.6.-2.7.alkaen 170€Ilmoittaudu leirille
Lasten Purjehduskoulu 3 31.7.-4.8.alkaen 250€
Ilmoittaudu leirille
Viikkoharjoitukset Pyysaaressa maanantaisin ja torstaisin 31.7. – 5.10.enintään
50 €/kk
Ilmoittaudu treeneihin

Aikuiset

Ohjelma tai kurssiHintaIlmoittautuminen
Köysikurssi  27.4., 11.5. ja 18.5 klo 18–20ilmainenIlmoittaudu kurssille
ILCA-harrasteyhmä 8.5. alkaenLue lisää
Päällikkökurssi 22.5 alkaenalkaen 250€Ilmoittaudu kurssille
Purjehtijakurssi 29.5.-4.6.alkaen 230€Ilmoittaudu kurssille
Purjehtijakurssi englanniksi 12.-19.6.alkaen 230€Signup here

Pyysaari, Henrik Borgströmin polku 3 | Postiosoite PL 65, 00811 Helsinki | htps@htps.fi