Lasten Purjehduskoulu

HTPS järjestää kolme päiväleiriä Pyysaaressa, kesäkuun ensimmäisellä ja toisella viikolla, sekä elokuun ensimmäisellä viikolla. Leirit sopivat niin vasta-alkajille kuin perusteet jo omaaville.

Lasten Purjehduskoulussa opitaan hallitsemaan purjejollaa itsenäisesti ja samalla saadaan hienoja kokemuksia luonnonläheisestä sekä monipuolisesta lajista. Kalustona kursseilla käytetään Optimisti- ja Zoom8-jollia.

Lasten Purjehduskoulu on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseurojen konsepti, jonka tavoitteena on järjestää korkealaatuista purjehduksen alkeisopetusta ympäri Suomen. Lasten purjehduskoulussa taitoja opetetaan turvallisessa ympäristössä koulutettujen ohjaajien opastuksella. Lasten Purjehduskoulun tavoitteena on että kurssin päätteeksi osallistuja on suorittanut SPV:n jollapurjehtijan vihreän taitomerkin. Vihreän taitomerkin kriteerit löytyvät Junioripurjehtijan harjoituskirjasta.

Lue lisää uudistuneesta Lasten Purjehduskoulu -konseptista Lasten Purjehduskoulun uusilta sivuilta.

Ohjaajina leireillä ja valmennuksissa toimivat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n (SPV) junioriohjaajan koulutuksen käyneet nuoret sekä aikuiset. Nuoret ohjaajat ovat pääsääntöisesti entisiä Optimisti, Zoom8 sekä isompien nuorten luokkien jollapurjehtijoita. 

Alkeiskurssin suorittaneet lapset ja nuoret voivat jatkaa harrastusta osallistumalla seuran viikoittain järjestämiin harjoituksiin. Edistymisen myötä voi osallistua myös eri tasoryhmien valmennusryhmiin ja kilpailuihin yhdessä seurakavereiden kanssa.

Pyysaaren Lasten Purjehduskoulun  päiväleirien ajankohdat ja hinnat, sekä ilmoittautuminen East Side Sailing Teamin sivuilla.

Osallistumismaksu sisältää liittymisen seuraan, ensimmäisen vuoden jäsenmaksun, SPV:n jäsenyyden ja jäsenlehden, purjehtijan vakuutuksen sekä kuukauden osallistumisen seuran viikkoharjoituksiin.

Pursiniemen kesäleirin ilmoittautuminen tapahtuu erillisellä lomakkeella, lue lisää sivulta Jollaleiri Pursiniemessä.

East Side Sailing Team on kahdentoista Itä-Helsinkiläisen, Sipoolaisen sekä Vantaalaisen pursiseuran ja venekerhon yhteenliittymä. Se tarjoaa toimialueellaan korkeatasoista purjehdusopetusta sekä -valmennusta lapsille ja nuorille. Toiminta koostuu itäisen Helsingin vesialueilla järjestettävistä kursseista, harjoituksista, valmennuksesta ja kilpailuista.

Pyysaari, Henrik Borgströmin polku 3 | Postiosoite PL 65, 00811 Helsinki | htps@htps.fi