Pursiniemi

Markku Villikka

Pursiniemi on seuran jäsenten veneilytukikohta paikassa N 60° 15,2′ / E 25° 56,6′. Matkaa Pyysaaresta Hevossalmen kautta on 31 mpk; ihan kiva päiväpurjehdus siis.

Pursiniemeen saavutaan veneellä Suninsalmen kautta, 1,5 mpk Tirmon lossin jälkeen kierretään oikealle jäävä pieni Ledören-luoto ja suunnataan 0,7 mpk etelään satamaamme. (Älä oikaise luodon eteläpuolelta!)

Periltä löydät useita laitureita, joissa poijupaikat, sekä saunan, takkatuvan ja keittokatoksen. Lisäksi siellä on kaivo, puuceet, teltanpohjiksi sopivia lavoja, kalavesiä, marja- ja sienimaastoa. Oma tontti on noin 2,4 ha.

Pursiniemen tuloreitti

Ylläpito on yhteistyötä

Pursiniemessä paikkojen kunnossapito, siivous, polttopuiden teko, roskien poiskuljetus, puuceiden tyhjennys jne. tapahtuu talkoilla. On syytä tutustua näihin ohjeisiin pahan mielen välttämiseksi.

Tupa, sauna ja keittokatos siivotaan aina lähdettäessä. Roskat viedään Tirmon lossirannassa tai Harvikin parkkipaikalla oleviin jätepisteisiin. Jokainen venekunta kuittaa käyntinsä tuvan pöydällä olevaan vieraskirjaan.

Seura ei hanki saareen kaasua (grilli, hella), bensaa (perämoottori), vessapaperia, tulitikkuja, jätesäkkejä, roskapusseja, työhanskoja, saunan pesuaineita tai muuta sellaista. Tuothan täydennystä tullessasi, osallistu kaasupullon maksamiseen ja tankkaa perämoottori, jos sitä käytät.

Viimeinen lähtijä varmistaa, että saareen jäävät soutu- ja perämoottoriveneet on nostettu riittävän korkealle ja kiinnitetty hyvin, ottaa seinästä TV:n, jääkaapin ja kahvinkeittimen stöpselit sekä lukitsee kaikki ovet.

Kesällä Pursiniemen ovet ovat useimmiten auki, sillä yleensä paikalla on jo joku seuralainen. Jos toisin kävisi, tässä ohjeita.

Pursiniemen tuvan verannalla on pieni metallinen kaappi, jossa on saaren avain. Kaappi aukeaa omalla Pyysaaren avaimellasi. Kun käytät tätä avainta, palautathan se kaappiin heti ovet avattuasi.

Venepaikat Harvikissa

HTPS:n käytössä olevat venepaikat Harvikissa: Ponttonilaiturin paikka A2 (aisapaikka) ja paikka 23 (vaijeri).

Pyysaari, Henrik Borgströmin polku 3 | Postiosoite PL 65, 00811 Helsinki | htps@htps.fi