Pyysaaren satama

Aaro Artto

Pyysaaressa on kesällä reilu sata venepaikkaa ja talvella runsaat yhdeksänkymmentä telakkapaikkaa. Lisäksi Pyysaaressa säilytetään kanootteja, soutuveneitä ja apujollia sopimuksen mukaan. Telakasta ja telakkapaikoista neuvoo telakkamestari ja venepaikoista satamakapteeni.

Venepaikka

Pyysaaressa on vapaita venepaikkoja ja mahdollisesti muutama vapaa telakkapaikka max 5 t veneille. Vene- ja telakkapaikkaa sekä seuran jäsenyyttä voit hakea alle linkitetyillä lomakkeilla.  Satamakapteeni osoittaa paikan kullekin katsastetulle veneelle. Venekuntien toiveet otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Tilanteiden muuttuessa paikka voi vaihtua. Veneiden keskinäisistä paikanvaihdoista on sovittava satamakapteenin kanssa, sillä mm. veneiden koko, korkeuserot ja kiinnitys rajoittavat jossain määrin sijoittelua. 

Neuvoja ja ohjeita antavat HTPS:n telakkamestari, satamakapteeni, talonmies ja katsastajat. Merkitse pukkisi ja muut tarvikkeesi veneen tai omalla nimelläsi. Ilmoita osoitteen tai puhelinnumeron muutoksista tiedotustoimikunnalle ja Suuliin sekä korjaa tiedot vartiointikopissa olevaan Veneilijän muistioon, jotta vartija saa sinuun tarvittaessa yhteyden.

Jokainen Pyysaaressa venettään säilyttävä sitoutuu noudattamaan venepaikkasääntöjä, ja huolehtimaan vartionti- ja telakkavuoroista.

Jos olet kiinnostunut venepaikasta tai talvitelakointipaikasta, liity jäseneksi. Kustannukset näet hinnastosta. Jäseneksi hyväksymisen jälkeen paikkaa haetaan täyttämällä ja allekirjoittamalla sopimus venepaikasta ja talvitelakoinnista


Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen isompana

Kiinnitys

Kiinnitysköysien on oltava veneen painoon nähden riittävästi mitoitettu ja varustettu joustimilla. Satamakapteeni antaa tarvittaessa lisäohjeita.

Sähkö

Sähköt on tarkoitettu vain tilapäistä käyttöä varten sekä kesällä että talvella. Käyttö vain silloin kun olet itse paikalla tai enintään vuorokauden, jolloin oltava merkintä töpselissä käytön alkamisajankohdasta ja käytön syy. Pistotulpat irrotetaan säännöllisesti talonmiehen toimesta, jollei tulpassa ole uppoamisvaaravaroitusta. Pitempiaikainen sähkön käyttö (esim. veneen kunnostus) sovitaan erikseen, ks. maksutaulukko.

Laiturisähkön käytössä on noudatettava huolellisuutta ja varovaisuutta. Käytettyjen kaapeleiden, johtojen ja jakorasioiden on oltava ehjiä ja ulkokäyttöön hyväksyttyjä. Maasähköjärjestelmissä on oltava vikavirtasuojat.

Veneen ollessa tyhjänä ei muita 230 V sähkölaitteita kuin akkulaturi saa olla käytössä. Siis esimerkiksi sähkölämmitintä ei saa jättää puhaltamaan veneeltä poistuttaessa, jääkaapin tms. on käytettävä akulta tulevaa 12/24 V jne. Poikkeuksena pumput veneen ollessa uppoamisvaarassa, jolloin venettä tulee valvoa lähtökohtaisesti itse.

Ohjeidenvastainen sähkönkäyttö keskeytetään ilman ennakkovaroitusta.

Pyysaari, tavoite 2013

Pyysaari, Henrik Borgströmin polku 3 | Postiosoite PL 65, 00811 Helsinki | htps@htps.fi