Päällikkökurssi

Kurssin tavoitteena on kehittää tietoja ja taitoja toimia aluksen päällikkönä. Riippuen omasta osaamisesta ja tarpeista kurssilaisen tavoitteena voi olla päällikkötaitojen kartuttaminen tai SPV:n venepäällikkökurssin suoritus.

  • Päällikkökurssille kokemusta tulisi olla vähintään 100 merimailia ja navigointi 1 suoritettuna.
  • SPV:n venepäällikkökurssille vähintään 2v ja 300nm kokemus, josta osa päällikkönä, kauimmainen kohde min. 75nm päässä kotisatamasta, sekä navigointi 1 tai vastaava suoritettuna.

Venepäällikkökurssi aikuisille on suunnattu kokeneille ja veneilyn perustaidot omaaville moottori- ja purjeveneilijöille, jotka haluavat pätevöityä aluksen päälliköksi tai lisäksi hakea huviveneenkuljettajankirjaa. Kurssilla korostetaan erityisesti aluksen päällikön vastuiden ymmärtämistä. Kurssi sopii niin moottori- kuin purjeveneilijöillekin.

Kursseihin liittyen voi saada todistuksen käytännön veneilytaidoista Traficomin myöntämää kansainvälisen huviveneenkuljettajankirjan hakemista varten.

Ohjeita opiskeluun

Kurssilla käytetään kirjoja sekä sähköistä oppimisympäristöä. Sähköisissä materiaaleissa käydään läpi pääosin samat asiat kuin kirjoissa, mutta  ne ovat ryhmitelty osaamistavoitteiden mukaisesti. Voit valita itse missä järjestyksessä tutustut materiaaleihin. Kouluttajasi antaa tähän myös ohjeet. 

Saaristopäällikkökurssin sisällöt ja tavoitteet.
SPV:n venepäällikkökurssin sisältö ja osaamistavoitteet

Kurssi ja ajankohtaHintaIlmoittautuminen kurssille
Seuraava päällikkökurssi alkaa 20.5.24. Kurssin tukisatamana toimii Pyysaari.275,00 € – 680,00 €Ilmoittaudu kurssille
Päällikkökurssi osana matkapurjehdusta Turku (varalla Örö/Kasnäs) – Uusikaupunki pe 7.6. klo 16 – su 9.6.24 n. klo 18. 275,00 € – 680,00 €Ilmoittaudu kurssille

Kurssin hinta alkaen 275€, ei sisällä navigoinnin teoriaosuutta ja osa kurssiaineistoista tulee hankkia itse.

Lisätiedot
HTPS koulutustoimikunta / HTPS purjehduskoulu
koulutus@htps.fi

Pyysaari, Henrik Borgströmin polku 3 | Postiosoite PL 65, 00811 Helsinki | htps@htps.fi