HTPS 100 vuotta -juhlatunnuksen suunnittelukilpailu

KILPAILUSÄÄNNÖT

Kilpailun järjestäjät ja tarkoitus

Kilpailun järjestää Helsingin Työväen Pursiseura ry  

Kilpailun tarkoitus on löytää HTPS:lle 100-vuotisjuhlailme. 

Kilpailutehtävä

Kilpailutehtävänä on suunnitella Helsingin Työväen Pursiseuran 100-vuotistunnus. 

Tunnuksessa on vähintään teksti: 

HTPS 1925 

tai

HTPS 100

tai 

Helsingin Työväen Pursiseura 1925

tai

Helsingin Työväen Pursiseura 100

Osanotto-oikeus

Kilpailu on avoin kaikille Helsingin Työväen Pursiseuran jäsenille.

Kilpailuaika ja kilpailutöiden jättäminen kilpailuun

Kilpailu ajoittuu välille 19.1.–29.2.2024. Ehdotukset tulee toimittaa 29.2.2024 klo 23.59 mennessä tuomariston sihteerille osoitteeseen riina.lamminkari@gmail.com. 

Kilpailutyöt palautetaan sähköisesti muodossa, joka avautuu normaaleilla tiedostojen katseluun tarkoitetuilla työkaluilla (esim. Acrobat Reader). Suositeltuja vaihtoehtoisia tiedostomuotoja ovat pdf, jpg ja png. Sellaiset kilpailuun lähetetyt tiedostot hylätään, joita palkintolautakunnan sihteeri ei saa avattua.

Palkinnot

Kilpailun palkintona on HTPS:n painettu juhlavuoden historiikki ja juhlavuoden tuotepaketti. 

Kilpailun tuomaristo

Kilpailun tuomariston muodostavat Helsingin Työväen Pursiseuran johtokunnan sekä tiedotustoimikunnan jäsenet. Tuomariston sihteerinä toimii seuran varapuheenjohtaja Riina Lamminkari, riina.lamminkari@gmail.com. Hän toimii myös tuomariston ja kilpailijoiden välisenä yhdyshenkilönä.

Kilpailuohjelma-asiakirjat

Tämä kilpailuohjelma liitteineen on nähtävissä kilpailun kotisivuilla htps.fi/tunnuskilpailu

Kilpailua koskevat kysymykset

Kilpailijoilla on oikeus tehdä kilpailua koskevia kysymyksiä kilpailuasiamiehelle Riina Lamminkarille kirjallisesti sähköpostilla riina.lamminkari@gmail.com.

Kaikki kysymykset ja vastaukset julkaistaan kilpailun kotisivuilla htps.fi/tunnuskilpailu. Mahdolliset kysymykset on toimitettava viimeistään 31.1.2024.

Kilpailun ratkaiseminen ja tulosten julkistaminen

Kilpailun tulokset julkistetaan viimeistään seuran kevätkokouksessa 2024. 

Kilpailun tuloksesta ei voi valittaa.

Kilpailutöiden käyttöoikeus 

Seura saa täydet ja vapaat käyttöoikeudet kilpailun tuloksiin. Seura varaa oikeuden muokata voittavaa ehdotusta lopulliseen juhlatunnukseen tai suunnitella kokonaan uuden juhlatunnuksen. Kilpailijalla on tekijänoikeus työhönsä. Kilpailijalla on oikeus käyttää työtä referenssinään.

Kilpailutöiden palautus

Kilpailuun jätettyä aineistoa ei palauteta eikä hävitetä. Kilpailutyöt arkistoidaan HTPS:n arkistoon.

Kilpailua koskevia kysymyksiä, joita kilpailutoimitsijalle on lähetetty 31.1. mennessä:

Kysymys:
Mitä ”tunnuksella” tarkoitetaan? Onko kyseessä logo vain esim. valokuva, jossa on tekstiä? Olisiko mahdollista saada aiemmat (50v tai 75v) tunnukset, joista näkisi suurin piirtein minkä tyyppistä tuotosta haetaan?

Vastaus:
Tätä ei haluttu rajata, jotta saadaan laajalla skaalalla ideoita. Toki käytön vuoksi lopullinen juhlavuoden tunnus varmaan muistuttaa logoa, mutta minun mielestäni muunkinlainen tunnus sopisi hyvin 100-vuotisteemaan, esimerkiksi juuri kuva+teksti. Ilmeisesti 50- ja 75-vuotisjuhliin tunnusta ei ole tehty. Liitteenä 90-vuotisjuhlan tunnus, jota on käytetty ainakin viirissä.Pyysaari, Henrik Borgströmin polku 3 | Postiosoite PL 65, 00811 Helsinki | htps@htps.fi