Tervetuloa HTPS:ään

2 Pursiniemi

Seuran jäsenillä on käytössään Porvossa Pellingin saaristossa oleva luonnonkaunis tukikohta Pursiniemi. Ängesholmenin saaren länsiosassa oleva seuran omistama tila käsittää yli kahden hehtaarin maa-alueen. Matkaa Pyysaaresta Pursiniemeen on noin 31 mpk, joten tukikohta sopii hyvin viikonloppuretkiin ja lomareissun etappisatamaksi. Saaressa voi myös telttailla sekä kalastaa, marjastaa ja sienestää.

Perille (sijainti P 60°15,2', I 25°56,8')  löydät veneellä lännestä tullessa Suninsalmen kautta noin 1,5 mailia Tirmon lossin ohi ja kääntymällä etelään salmen päättävän pienen Ledören-luodon pohjoispuolitse (riittävältä etäisyydeltä). Silloin näet jo seuran viirin liehumassa lipputangossa. Kiviä ei Ledörenin ja päälaiturin välillä tarvitse pelätä, kalanpyydyksiä siellä voi olla.

Pursiniemen tuloreitti

Isommille purjeveneille on poijupaikkoja niemen kärjessä olevassa päälaiturissa ja matalammille veneille sen eteläpuolella olevassa ponttonilaiturissa. Moottoriveneille on myös suojaisa Kalasatama lipputangon itäpuolelta, pienen koivua kasvavan Kekäleniemen takaa. Näillä kolmella laiturilla on mahdollisuus maasähköön.

Bussilla pääset Tirmoon asti tai autolla Harvikin satamaan, jossa seuralla on auto- ja yhteysvenepaikat. Autonavigaattorissa sen osoite on “Fölisöuddintie 203, Porvoo”.

Rakennukset ja palvelut

Pursiniemi-2kuva 

Pursiniemen päärakennus on hirsimökki, jossa on viihtyisä takkatupa ja sauna. Tuvan ja saunan avain löytyy verannalta pienestä metallilaatikosta, jonka voi avata Pyysaaren portin abloy-avaimella. Tuvassa voi ruokailla ja viettää iltaa, mutta sitä ei voi varata yksityiskäyttöön.

Tuvan verannalla on kaasugrilli. Lisää keittomahdollisuuksia löydät Peikonpesä-korsusta päälaiturin luota. Syvän porakaivon vesi on juomakelpoista. Metsässä mäellä on kaksi puuceerakennusta. Saaressa on seuran omistamia perämoottori- ja soutuveneitä sekä optimistijollia.

Mukava tapa tutustua Pursiniemeen on kiertää luontopolku, joka alkaa päälaiturin tyvestä.

Kaikki tämä on jäsenten käytössä sillä ehdolla, että jokainen osaltaan osallistuu paikkojen kunnossapitoon ja siivoukseen. Biojätteet voi jättää kompostoriin ja muut saaressa syntyvät jätteet isompiin roskiksiin. Veneilijöiden roskapussit ja tyhjät tölkit ym. kulkevat saaresta pois samalla veneellä jolla ne tuotiinkin.

Tupa, sauna, Peikonpesä ja puuceet jätetään aina tiptop-siisteiksi. Toukokuun viikonloppuina, kesäkuun alussa ja loppusyksystä järjestetään isompia siivous-, kunnossapito- ja polttopuutalkoita. Paluumatkan hyvän mielen voi aina varmistaa tarttumalla oma-aloitteisesti toimeen vaikkapa tekemällä polttopuita, viemällä jätesäkin Tirmoon tai Harvikiin, huoltamalla huussit tai pesemällä saunan.

Muista kuitata käyntisi vieraskirjaan ennen lähtöäsi! Viimeinen poistuja nostaa Kauppaveneen telakkaluiskalleen, varmistaa muut veneet, lukitsee kaikki ovet, tyhjentää jääkaapin ja ottaa TV:n pistokkeet seinästä.

Vuodenkierto Pursiniemessä

 1. Kevätkunnostustyöt toukokuun viikonloppuina: työlautan vesillelasku, kauppaveneen kevätkunnostus; ikkunoiden, saunan, lattioiden ym. pesu; kompostien ja huussin tyhjennys; kaislan haravointi sekä muu siivous ja kunnostus talven jäljiltä
 2. Juhannuksen vietto on Pursiniemen tärkein yhteinen tapahtuma, jonka kohokohtia ovat saunominen ja juhannuspäivän nyyttikestit. Talkoo-ohjelmaan kuuluu mm. aaton polttopuutalkoot ja junnuleirin valmistelua seuraavana sunnuntaina
 3. Junnuleirin aikana Pursiniemi on kokonaan varattu juniorien käyttöön
 4. Syyskunnostukseen kuuluu veneiden nostot sekä laiturien ja muiden vehkeiden asettaminen talviasentoon
 5. Talvella rakennukset ovat kylmillään, mutta siellä voi silti käydä hiihtämällä (hyvinä talvina kun varoo salmen virtapaikkoja)

Pelisääntöjämme Pursiniemessä

 • Tilat ovat yhteiskäytössä

 • Takkatuvassa ei laiteta ruokaa

 • Osallistumme talkoisiin, pilkomme puita ja kunnostamme paikkoja

 • Osallistumme juokseviin kuluihin (kaasu, polttoaineet, ym.)

 • Siivoamme jälkemme ja jätämme muille puhtaan saunan

 • Muistamme kirjata käyntimme vieraskirjaan

 • Juhannuksen jälkeisellä viikolla on junnuleiri – pysymme poissa


> Tervetuloa HTPS:ään

 

Facebook Suomen Purjehdus ja Veneily Työväen Urheiluliitto ry