Toiminta- ja muita suunnitelmia

Toimintasuunnitelma 2010

Hyväksytty HTPS:n syyskokouksessa  23.11.2009

Seura

Helsingin Työväen Pursiseuran vuoden 2010 erityisenä tehtävänä on seuran 85-vuotisen taipaleen juhlistaminen. Pyysaaressa pidetään juhlanäyttely ja julkaistaan juhlaluettelo, seuralaisille ja kutsuvieraille järjestetään juhlat merkkipäivän kunniaksi.

Seuramme käynnistää valmistautumisen Open European Championships in Olympic Classes 2011 -kisan hoitamiseen omalta osaltaan. Kilpailutoimikunnan voimavaroja vahvistetaan ja vapaa-ehtoisten kisa-avustajien rekrytointi käynnistetään Helsinki Sail Racing Management ry:n (HSRM) kanssa.

Sääntömääräisten syys- ja kevätkokousten lisäksi järjestetään seuran perinteiset tapahtumat: talvipäivä, lipunnosto Pyysaaressa vappuaattona, juhannusjuhla Pursi­niemessä, lipunlasku Pyysaaressa syyskuun lopulla ja pikkujoulujuhlat.

Huolehdimme edelleen kotisatamapalveluiden kestävästä ylläpidosta sekä edistämme purjehduskilpailuja, nuorison purjehduskasvatusta ja muuta veneily­harrastusta. Näiden saavuttamiseksi huolehdimme kaluston ja tilojen ylläpidosta kestävällä tavalla ja panostamme tärkeiden toimintamuotojen tukemiseen.

Johtokunta kokoontuu kerran kuukaudessa. Eri toimikunnat kokoontuvat käytännön tehtävien edellyttämässä laajuudessa.

Kilpailut

Emäsalon Lenkki purjehditaan viikon 20 lopulla. Venekokojen kasvaessa kilpailun luokkajakoon kiinnitetään aikaisempaa enemmän huomiota.

Seura järjestää Vuosipäiväkilpailun 2 viikkoa ennen juhannusta. Avointa, Pyyn Pyrähdys -juniorikilpailua Zoom8-veneille ja optimisteille pyritään markkinoimaan erityisesti seuran omalle nuorisolle, mutta myös lähiseudun muiden kerhojen jäsenille. Tiistaikilpailut järjestetään edelleen avoimina myös muiden seurojen jäsenille.

Seuran veneiden osallistumista Emäsalon Lenkkiin ja Vuosipäiväkilpailuun tullaan kannustamaan huokeammalla osallistumismaksulla. Alennus koskee HTPS:n lipun alla purjehtivia aluksia.

Kilpailuilmoittautumisjärjestelmien ja tulospalvelun laatuun tullaan edelleen panostamaan.

Tärkeitä yhteistapahtumia muiden helsinkiläisseurojen kanssa ovat perinteinen Helsingin Regatta, viikko juhannuksen jälkeen sekä osallistuminen elokuun alussa pidettävien, junioriluokkien pohjoismaiden mestaruuskilpailujen järjestämiseen Helsinki Sail Racing Management ry:n (HSRM) organisaatiossa. Tällä toiminnalla tähdätään myös seurojen yhteisen kilpailuosaamisen kasvattamiseen kesän 2011 olympialuokkien Euroopan mestaruuskilpailuita varten. Oman kilpailutoimikuntamme jäsenten koulutukseen panostetaan erityisesti ja uusia etsitään.

Seura osallistuu HSRM:n jäsenenä Juniorien Pohjoismaiden mestaruus -kilpailujen järjestämiseen ja myöhempien suurkilpailujen valmisteluun. Näissä tehtävissä saadaan hyödyllistä kokemusta. Järjestelyt tehdään pääasiassa osallistumismaksuin ja ulkopuolisella rahoituksella.

Seuran 85-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi tiistaina 25.5.2010 purjehditaan Kultamalja-kilpailusarjan osana juhlatiistaikilpailu Kruunuvuoren selällä. Tästä, osallistujille maksuttomasta kilpailusta jaetaan erikseen seuran jäsenille palkinnot keskiviikko-illan juhlatilaisuudessa, Pyysaaressa.

Talkoot

Vuonna 2010 jatketaan Pyysaaren toimivuuden ja siisteyden parantamista yhtenäisen suunnitelman pohjalta. Keskeisiltä osin tämä tapahtuu talkootyönä. Talkootoimikunta organisoi ensi sijassa HTPS:n ”yleisiä” talkoita, joihin odotetaan jäsenten osallistuvan. Niiden lisäksi tehdään paljon toimintokohtaisia talkoita seuramme eri toiminnan alueilla. Talkootoimikunnan organisoimia talkoita tehdään aikaisempien vuosien laajuudessa. Edelleen luvassa on entisten vuosien tapaan talvipäivätalkoot, kevättalkoot, telakkatalkoita, syystalkoot ja erilaisia täsmätalkoita sekä Pursiniemen perinteiset talkoot. Talkootoimikunta tehostaa talkoiden markkinointiponnistuksia.

Satama ja telakka

Sataman ja telakan kaluston rauhallista uusimista jatketaan. Nostoradan vaunun uusiminen etenee toteutukseen talven kuluessa. Ylikulkusillan länsisivulle lisätään viisi poijua, kaksi vanhoilta paikoilta ennestään puuttuvaa ja kolme kokonaan uutta venepaikkaa. Vieraslaiturin opastuskylttejä lisätään.

Mastosaksien ja mastosäilytyksen kuntoon saattamiseksi perustetaan johtokunnan alaisuuteen mastotoiminnot -projekti, joka tuottaa vuosikokoukseen 2010 tarkemman suunnitelman aikatauluineen ja kustannusarvioineen. Projektin koollekutsuja on Tapani Koskela. Projektissa on edustus kiinteistötoimikunnasta sekä telakkatoimikunnasta.

Septityhjennyspiste pidetään toiminnassa koko purjehduskauden ajan (toukokuusta lokakuuhun).

Vartiovuorojen suhteen noudatetaan vuonna 2007 käyttöön otettua järjestelmää eli 2 vuoroa/venekunta.

Veneiden teknisen turvallisuuden lisäämiseksi pyritään luomaan järjestely, jossa pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvat veneenomistajat voisivat jättää turvalliseen paikkaan veneensä avaimen hätätilanteita varten.

Venepaikkojen käyttöaste on käytännössä 100%. Kun pitkän laiturin venepaikat tarpeen mukaisesti levennetään ja niitä vähennetään, jäljelle jää 127 venepaikkaa. Telakalle mahtuu laajennuksen jälkeen maksimissaan 100 venettä tiukalla täytöllä. Kevytveneiden ja kanoottien sijoituspaikkoja kehitetään. Ylikulkusillan ja Vapun laiturin väliin raivataan soutuveneille valkama. Harkinnan alla on myös ohjeistus siitä, miten venepaikan haltija voisi halutessaan merkitä paikkansa esim. kilpailuvieraiden käytettäväksi poissaolonsa ajaksi.

Pyysaaren kiinteistöjen kunnossapito

Pyysaaren kiinteistöön asennetaan palovaroitusjärjestelmä talven aikana. Tutkitaan mahdollisuuksia telakointikentän valvomiseksi kameran avulla.

Kiinteistön ja rakennusten sisätilojen siisteyttä parannetaan edelleen ja kiinnitetään huomiota Pyysaaren turvallisuussuunnitelman vaatimuksiin.

Rakennusten ulkopuolisessa ylläpidossa pitäydytään pienimuotoisissa kunnossapitotehtävissä: Katot ja vesikourut pidetään puhtaina samoin kuin sadevesiviemärit.

Keittiön ilmastointia parannetaan edelleen. Pyritään rakentamaan henkilökunnalle oma wc keittiön varastohuoneeseen. Ravintolaan mahdollisesti hankitaan ravintolanhoitajan johdolla laatikostoja ja uusi kaasuliesi.

Ravintolan asiakas-wc:t maalataan ja uusitaan heloitusta sekä kalustusta. Junnu- ja koulutustila maalataan ja ehostetaan muutenkin. Juhlavuoden kunniaksi siivotaan ja ehostetaan edelleen myös ravintolarakennuksen ala- ja yläkerran tiloja.

Talvisin huolta aiheuttanut vesijohtoliittymän eristyksen ja lämmityksen parantaminen pidetään edelleen esillä yhteistyössä kaupungin kanssa. Pidetään esillä myös laivalaiturin korjausta.

Ympäristöasiat

Vuonna 2010 Pyysaaren ympäristön hoidossa keskitytään ylläpitoon. Tähän kuuluu puuston ja muun kasvillisuuden kunto, jätehuolto, rakennusten ympäristö ja yleinen siisteys.

Kompostin suurin käyttäjä on edelleen ravintola. Kompostin hoitaminen on tärkeää, koska kompostin avulla kevennetään merkittävästi muuta jätehuoltoa. Ympäristötoimikunta huolehtii kompostin toiminnasta kesäaikana. Kompostimultaa käytetään saaren viheralueilla. Ongelmajätepisteen käyttöä seurataan, ja sitä kehitetään tarpeen vaatiessa.

Yleistä siisteyttä ja järjestystä saaressa pyritään ylläpitämään tarttumalla ongelmiin jo ennen kuin ne ehtivät paisua. Ympäristötalkoita järjestetään tarpeen mukaan, yhteis­työssä talkootoimikunnan kanssa.

Nuorisotoiminta

Nuorisotoiminnan tavoitteena on saada lisää nuoria mukaan purjehdusharrastukseen sekä kannustaa seuran nuorisojäseniä mukaan myös kilpailutoimintaan.

Junioritoiminnan muodostavat Pyysaaressa kevät- ja syyskaudella torstai-iltaisin pidettävät junnuillat sekä Pursiniemen juniorileiri joka järjestetään perinteen mukaan juhannuksen jälkeisellä viikolla. Lisäksi järjestetään jollakurssi aloittelijoille Pyysaaressa kesäkuun alussa.

Toimintakalenteri:

  • Purjehdustoiminta aloitetaan jälleen junnujen lipunnostoilla ja talkoilla helatorstaina 13.5.2009. klo 11.00 alkaen.
  • Kevään torstai-iltoja on kuusi alkaen 13.5. ja päättyen 17.6. klo 17.30-19.30 ohjaajien pitäisi saapua jo 17.00:ksi. Päivystysvuorot sovitaan etukäteen miehityksen varmistamiseksi.
  • Kevään aloittelijoiden purjehduskurssi järjestetään 10.-13.6. to-pe 18-20 la-su 10-16. Järjestelyvastuullisena ovat Ahti, Sari. Jollakurssin hinta 95 € (sisältää liittymisen seuraan) ja jäsenille 65 €.
  • Leiri Pursiniemessä 28.6. – 4.7.2010.

Yhteistyötä Kruunuvuoren alueen seurojen kanssa pyritään parantamaan. Toimivan yhteistyön edellytyksenä on yhteistyöseurojen vastavuoroinen aktiivinen toiminta junioritoiminnassa, esim. kurssi- ja leiriohjaajien muodossa.

Koulutus

Koulutustoimikunnan ohjelmassa on sekä edullista jäsenkoulutusta että suurelle yleisölle suunnattuja HTPS:n purjehduskoulun kursseja. Moniin jäsenkoulutuksenkin tilaisuuksiin pääsevät myös vieraat. Yhteistyö Helsingin Navigaatioseuran kanssa tarkoittaa sitä, että kummankin järjestön jäsenet voivat ottaa osaa molempien tilaisuuksiin samoilla ehdoilla.

Sääilta pidetään maaliskuussa, mahdollisesti 24.3.2010. (Päivä vielä varmistamatta.)

Alkusammutuskurssi pidetään helmi- tai maaliskuussa, mahdollisesti 6.2.2010. (Päivä vielä varmistamatta.) Maksimi 20 henkilöä. Hinta 20 euroa / henkilö. Järjestetään mahdollisesti yhdessä Helsingin navigaatioseuran kanssa.

Köysikurssi pidetään vanhaan tapaan toukokuun aikana. Kurssikokonaisuus koostuu kolmesta illasta, 3.5., 10.5. ja 17.5. kello 18 alkaen Pyysaaressa. Kurssi päättyy kunakin iltana noin kello 21. Kouluttajana on Lasse Holmström. Kurssi on avoin kaikille ja maksuton. Oppilaita otetaan enintään 20 henkilöä. Purjehtijakurssilaisilla on etuoikeus.

HTPS:n purjehduskoulun purjehtijakurssi järjestetään 24.5. – 30.5. siten, että maanantai- ja tiistai-iltana on teoriajaksoja. Torstai-iltana on sekä teoriaa, että käytännön harjoituksia. Perjantai-iltana, lauantaina ja sunnuntaina ollaan merellä. Tukisatamana on Pyysaari. Kurssi on tarkoitettu purjehdusharrastusta aloitteleville, eikä siis edellytä aikaisempaa kokemusta. Purjehtijakurssi antaa valmiuden toimia köliveneen miehistön jäsenenä. Kurssin opettajina toimivat Ville Jaakola, Markku Lehtola, Helena Venäläinen, Jouni Kivirinne, Heikki Järvinen ja Lasse Holmström. Oppilaita otetaan enintään 18 henkilöä. Hinta on jäsenille 170 ja muille 340 euroa.

Perämieskurssi ja päällikkökurssi jätetään tänä vuonna pitämättä. Sen sijaan pidetään vastaavia asioita käsittelevä/sivuava, jäljempänä mainittu kurssi. Moottorikurssi jätetään tänä vuonna pitämättä.

Hätärakettiharjoitus, halukkaat voivat osallistua HMPY:n harjoitukseen HMPY:n sääntöjen mukaan.

Uusien jäsenien perehdytystilaisuus järjestetään suunnilleen samaan tapaan kuin edellisellä kerralla. Paikka on Pyysaari ja aika 9.6.2009 klo 18.00.

Haastavissa oloissa veneilyn ja navigoinnin kurssi (kurssin nimi on alustava työnimi ja voi muuttua) pidetään 27. – 28.8.2010. Maksimi 12 henkilöä. Hinta 50 euroa.

Tiedottaminen

Seuran nettisivuston www.htps.info kehittämistä jatketaan ja tähän koetetaan saada mukaan uusia jäseniä jakamaan työtaakkaa.

Tiedotustoimikunta on mukana 85-vuotisjuhlatoimikunnassa ja järjestää touko-kesäkuussa Pyysaaren ravintolassa historianäyttelyn valokuvineen ja esineistöineen sekä julkaisee 85-vuotisjuhlakirjan, joka on näyttelyluettelo ko. näyttelystä.

Seura julkaisee vuoden 2010 aikana neljä tiedotetta, joista vapuksi ilmestyvä on myös 85-vuotisjuhlakirja (tämä korvaa Veneilijän muistion). Tämän lisäksi seura tiedottaa satunnaisesti sähköpostilla niille jäsenille, joiden sähköpostiosoitteet on rekisteröity Seuran jutut -keskustelupalstalle. 2010 tiedotteet ilmestyvät seuraavasti:

Tammi-, maalis- ja marraskuun alussa ilmestyvät seuratiedotteet ja yhdistetty VEMU/85v julkaisu vapuksi.

Vapaa-aikatoiminta

Vapaa-ajan toimikunta järjestää ohjelmaa seuran tilaisuuksiin. Tulevan kauden tärkein tapahtuma on seuran 85-vuotisjuhla toukokuussa. Muita perinteisiä tapahtumia, joita vapaa-aikatoimikunta järjestää ovat talvipäivät, lipunnosto, lipunlasku ja pikkujoulu. Näiden lisäksi vapaa-aikatoimikunta ylläpitää kanttiinia telakointikaudella keväisin ja syksyisin.

Katsastustoiminta

Katsastus ja veneiden tarkastus jatkuvat edellisten vuosien tapaan saavutetulla hyvällä tasolla. Katsastajia koulutetaan lisää tarpeen mukaan ja katsastuslupien ajan tasalla olosta huolehditaan. Runkokatsastus järjestetään kevättalkoiden yhteydessä ja alkukesästä tehdään veneiden normaalit katsastukset keskiviikkoiltaisin.

Sammutintarkastus järjestetään toukokuun alkupuolella ja kysynnän mukaan myös nestekaasulaitteiden yhteistarkastus.

Pursiniemi

Pursiniemen päätapahtumia ovat juhannusjuhlat ja juniorien leiri.

Pursiniemen aluetta ja paikkoja pidetään kunnossa ja parannellaan monin tavoin. Vuonna 2009 aloitetut telttapohja- ja puucee-projektit saatetaan loppuun. Päälaiturin kiinnityspisteet uusitaan. Myös astianpesukatoksen suunnittelu ja rakentaminen Peikonpesän läheisyyteen on työlistalla.

Rakennushankkeisiin kuuluu pienen kalustovajan rakentaminen. Ulkovalojen ohjaus mahdollistetaan myös tuvasta. Ympäristön parantamiseen liittyy ongelmajätteiden poisvienti.

Toimintakalenteri 2010

Koulutus la 6.2.2010 Alkusammutuskurssi (alustava varaus)
Huvi ja talkoot la 6.3.2010 11.00 Talvipäivät: ohjelmaa ja sopivaa talkootyötä
Koulutus ke 24.3.2010 Sääilta (alustava varaus)
Kokous ma 29.3.2010 18.00 Vuosikokous
Satama la 10.4.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Satama su 11.4.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Satama la 17.4.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Satama su 18.4.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Talkoo la 24.4.2010 10:00 Kevätsiivoustalkoot; panemme Pyysaaren lipunnostokuntoon
Satama la 24.4.2010 Runkokatsastus (keille vuorossa)
Juhla pe 30.4.2010 18:00 Lipunnosto, 85-vuotisjuhlanäyttelyn avajaiset
vapaa-aika la 1.5.2010 12:00 Ravintola aukeaa yleisölle
Koulutus ma 3.5.2010 klo 18.00 Köysikurssi 1/3
Satama la 8.5.2010 10:00 Sammutintarkastus
Koulutus ma 10.5.2010 klo 18.00 Köysikurssi 2/3
Kilpa ti 11.5.2010 18:00 Harjoituskilpailu
Satama ke 12.5.2010 18:00 Katsastus
Junnu to 13.5.2010 klo 11.00 Junnujen lipunnosto sekä optareiden kunnostus.
Koulutus to 17.5.2010 18:00 Köysikurssi 3/3
Kilpa ti 18.5.2010 Kultamalja 1, tiistaikilpailu
Satama ke 19.5.2010 18:00 Katsastus
Junnu to 20.5.2010 Junnuilta
Kilpa la 22.-23.5.2010 Emäsalon Lenkki
Koulutus ma 24.5.2010 Purjehtijakurssi alkaa
Kilpa ti 25.5.2010 Kultamalja 2 – ja seuran 85-vuotisjuhlakisa
Koulutus ti 25.5.2010 Purjehtijakurssi 2. Ilta
Junnu to 27.5.2010 Junnuilta
Koulutus to 27.5.2010 Purjehtijakurssi, 3. Ilta
Satama ke 26.5.2010 18:00 Katsastus
Juhla ke 26.5.2010 Seuran 85-vuotisjuhlat
Koulutus pe 28.5.2010 Purjehtijakurssi
Koulutus la 29.5.2010 Purjehtijakurssi – koko päivä
Koulutus su 30.5.2010 Purjehtijakurssi, - koko päivä
Kilpa ti 1.6.2010 Kultamalja 3
Satama ke 2.6.2010 18:00 Katsastus
Junnu to 3.6.2010 klo 18.00 Jollakurssi (3.6. – 6.6.) alkaa
Junnu su 6.6.2010 klo 10.00 Jollakurssi päättyy
Talkoo la 5.6.2010 Pursiniemitalkoot ??
Kilpa ti 8.6.2010 Kultamalja 4
Satama ke 9.6.2009 18:00 Katsastus
Talkoo ke 9.6.2010 17:00 telakkatalkoot, jolloin telakka saatetaan kesäkuntoon kun veneet jo ovat vesillä
Koulutus ke 9.6.2010 Uusien jäsenten perehdytys Pyysaaressa
Talkoo to 10.6.2010 17:00 telakkatalkoot 2. Päivä
Junnu to 10.6.2009 Junnuilta
Kilpa la 12.6.2010 Vuosipäiväkilpailu, 1.kilpailupäivä
Kilpa su 13.6.2010 Vuosipäiväkilpailu 2. Kilpailupäivä
Kilpa ti 15.6.2010 Naisten Malja 1
Satama ke 16.6.2010 18:00 Katsastus (viimeisen kerran)
huvi la 26.6.2010 Juhannuspäivän rantajuhla Pursiniemessä
Junnu ma 28.6.2010 Junnuleiri alkaa
Junnu su 4.7.2010 Junnuleiri päättyy
Kilpa la 3.7.2010 Helsingin Regatta 1. Kilpailupäivä
Kilpa su 4.7.2010 Helsingin Regatta, 2. Kilpailupäivä
Kilpa ti 3.8.2010 Harjoituskilpailu
Kilpa ti 10.8.2010 Krunika Race 1
Kilpa ke 4.8.2010 - Juniorien pohjoism.mestaruuskilpailu
  la 7.8.2010 HSRM, Merisatama
junnu kilpa la 14.8.2010 Pyyn Pyrähdys 1. Kilpailupäivä
junnu kilpa su 15.8.2010 Pyyn Pyrähdys, 2. Kilpailupäivä
Kilpa ti 17.8.2010 Krunika Race 2
Kilpa ti 24.8.2010 Krunika Race 3
Koulutus 27.8.2010 Haastavat olosuhteet + pimeänavigointi
Koulutus 28.8.2010 Haastavat olosuhteet + pimeänavigointi
Kilpa ti 31.8.2010 Krunika Race 4
Kilpa ti 7.9.2010 Krunika Race 5
Kilpa ti 14.9.2010 Naisten malja 2
Talkoo ke 15.9.2010 17:00 syystelakkatalkoot, jolloin Pyysaari laitetaan telakointikauden edellyttämään kuntoon
Talkoo to 16.9.2010 17:00 syystelakkatalkoot 2. Päivä
Kilpa la 18.9.2010 Tasoitusmalja
Huvi la 25.9.2010 18:00 Lipunlasku
Huvi su 26.9.2010 Ravintola on sulkenut ovensa talveksi
Satama la 2.10.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Satama su 3.10.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Satama la 9.10.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Satama su 10.10.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Satama la 16.10.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Satama su 17.10.2010 12-15 Kanttiini säävarauksella
Kokous ma 22.11.2010 18:00 Syyskokous
Huvi la 27.11.2010 17:00 Pikkujoulut

Kalenteri ja tapahtumat

helmikuu 2020
M T K T P L S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
ma marras 25 @18:00 -
Syyskokous

 

Facebook Suomen Purjehdus ja Veneily Työväen Urheiluliitto ry