Pyysaari

Sähkön käyttöohje Pyysaari

Syyskokouksen hyväksymä ohje 27.11.2017

Sähkön käyttöohje Pyysaari

Sähköt on tarkoitettu vain tilapäistä käyttöä varten sekä kesällä että talvella. Käyttö vain silloin kun olet itse paikalla tai enintään vuorokauden, jolloin oltava merkintä töpselissä käytön alkamisajankohdasta ja käytön syy. Pistotulpat irrotetaan säännöllisesti talonmiehen toimesta, jollei tulpassa ole uppoamisvaaravaroitusta. Pitempiaikainen sähkön käyttö (esim. veneen kunnostus) sovitaan erikseen ks. maksutaulukko.

Laiturisähkön käytössä on noudatettava huolellisuutta ja varovaisuutta.  Käytettyjen kaapeleiden, johtojen ja jakorasioiden on oltava ehjiä ja ulkokäyttöön hyväksyttyjä.  Maasähköjärjestelmissä on oltava vikavirtasuojat. 

Veneen ollessa tyhjänä ei muita 230V sähkölaitteita kuin akkulaturi saa olla käytössä.  Siis esimerkiksi sähkölämmitintä ei saa jättää puhaltamaan veneeltä poistuttaessa, jääkaapin tms. on käytettävä akulta tulevaa 12/24V jne.  Poikkeuksena pumput veneen ollessa uppoamisvaarassa, jolloin venettä tulee valvoa lähtökohtaisesti itse. 

Ohjeidenvastainen sähkönkäyttö keskeytetään ilman ennakkovaroitusta.

Painepesuri

Seuralle on hankittu Nilfiskin painepesuri yhteiskäyttöön.
Laite on lukitussa lämpimässä tilassa ja sen saa pyytämällä esimerkiksi talomieheltä, telakkamestarilta tai satamakapteenilta.
Koska laite on aika tehokas (160 bar), pakkasherkkä ja yhteiskäytössä, on seuraavia ohjeita noudatettava ehdottomasti.

Lue lisää: Painepesuri

Venepaikkasäännöt

Alla oleviin sääntöihin sitoutuu jokainen Pyysaaressa venettään säilyttävä jäsen. 

Neuvoja ja ohjeita antavat HTPS:n telakkamestari, satamakapteeni ja katsastajat. Ilmoita osoitteen tai puhelinnumeron muutoksista. Merkitse pukkisi ja muut tarvikkeesi veneen tai omalla nimelläsi.

 

Lue lisää: Venepaikkasäännöt

Pyysaaren satamaohjeet

Pyysaaressa on kesällä reilut sata venepaikkaa ja talvella runsaat 90 telakkapaikkaa. Lisäksi Pyysaaressa säilytetään kanootteja ja apujollia sopimuksen mukaan. Nämä keväällä 2007 hyväksytyt satamaohjeet antavat tarkempia neuvoja ja määräyksiä esimerkiksi venepaikoista ja sähkön käytöstä.

Telakasta ja telakkapaikoista neuvoo telakkamestari ja venepaikoista satamakapteeni.

 

Lue lisää: Pyysaaren satamaohjeet

Pyysaaren ympäristö- ja hoitosuunnitelma

Keväällä 2007 tilattiin maisema-arkkitehti Anna-Kaisa Aallolta (Maisema-arkkitehtuuri Avaus) yleissuunnitelma tukemaan Pyysaaren kehittämistä ja ylläpitoa (varsinaista telakka-aluetta lukuunottamatta).

Suunnitelma sisältää saaren nykytilaselvityksen, ehdotuksia kehittämisen suuntaviivoiksi ja joukon konkreettisia neuvoja kasvillisuuden hoitoon ja muuhun kehittämiseen.

Voit hakea koko suunnitelman luettavaksi koneellesi pdf-muodossa. Huomaa, että se on iso tiedosto, 13 Mb kokoinen.  

 

 

Ympäristöohjeita telakalle

Ohjeita telakalle – tarkennusta Ympäristökeskuksen tiedotteeseen (2005)

Helsinkiläisten veneseurojen yhteenliittymä Helvene on ollut yhteydessä Helsingin Kaupungin Ympäristökeskukseen liittyen Ympäristökeskuksen tammikuussa venekerhoille lähettämään tiedotteeseen. Tiedote oli herättänyt kerhoissa kysymyksiä, joihin Helveneen Peter Holmström on pyrkinyt saaman vastauksia. - Asioiden selvittyä osoittautui, ettei kovin suuria muutoksia toimintatapoihimme ole tarvetta tehdä.


Lue lisää: Ympäristöohjeita telakalle

Kalenteri ja tapahtumat

tammikuu 2020
M T K T P L S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
ma marras 25 @18:00 -
Syyskokous

 

Facebook Suomen Purjehdus ja Veneily Työväen Urheiluliitto ry