Junioripurjehtijan vanhemmille

 

Purjehdus on mukava, monipuolinen liikunnallinen harrastus. Optimistijolla on usein se ensimmäinen ”purjevene”, jolla lapset opettelevat veneen hallintaa erilaisissa tuulissa ja tilanteissa. Purjehtiessa opitaan samalla vesillä liikkumisen perussäännöt. Purjehdus monelle elinikäinen harrastus!

Jos olet kiinnostunut jollapurjehduksesta tule keskiviikkoiltana Pyysaareen tutustumaan tai ota yhteyttä junioritoimikunnan jäseniin, heiltä saat lisää tietoa seuramme junioritoiminnasta. Helppo tapa aloittaa harrastus on osallistua jollakurssille. Seuramme järjestää tänä kesänä kurssit kesäkuun ensimmäisellä sekä toisella viikolla päiväleirien muodossa.

Jollapurjehdus on koko perheen yhteistä toimintaa. Aloittelevat purjehtijat tarvitsevat apua jollansa purjehduskuntoon laittamisessa ja vanhempien apua tarvitaan myös jollan kääntämiseen rannalla sekä laiturista lähtöjen ja saapumisten kanssa. Seura tarvitsee vanhempia myös toiminnan hoitamiseen ja kehittämiseen.

Aloittelijat voivat käyttää seuran tarjoamia harjoitusjollia, joten omaa venettä ei tarvitse heti alkuun hankkia. Seuralla on myös kilpajollia, joten kilpapurjehdusurankin voi aloittaa ilman oman jollan hankintaa. Seura auttaa myös tarvittaessa oman jollan hankinnassa silloin kun se on ajankohtaista.

 

VARUSTEET

On tärkeää pukeutua leireille ja harjoituksiin asianmukaisiin vaatteisiin. Sopivat, mukavat ja purjehtijan painon mukaiset purjehdusliivit, tuulta pitävä, kastumista pelkäämätön asu ja jalkineet jotka pysyvät tukevasti jalassa ja joilla on helppo liikkua jollassa. Keväällä ja syksyllä märkäpuku on hyvä olla kaatumisen varalta, kesällä pärjää hyvin ilmankin. Aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä purjehdittaessa kuivapuku voi olla tarpeellinen. Aurinkolasit ja hyvä päähine (piposta lippikseen). Lisäksi vahvakertoimiset suojavoiteet suojaavat auringon säteiltä, varsinkin koko päivän leireillä ollaan monta tuntia auringon alla yhtäjaksoisesti. Varavaatteet on hyvä ottaa mukaan harjoituksiin ellei purjehtiessa ole märkä tai kuvapukua jos päällä.

Lisää hyödyllistä tietoa junioripurjehduksesta löydät Optimistijollaliiton sivuilta.

Suomen purjehdus ja veneilyliiton järjestämästä toiminnasta löytyy tietoa Suomen purjehdus ja veneily liiton sivuilta.

 

SEURAN JÄSENYYS

Helsingin Työväen Pursiseuralla on pitkät perinteet junioritoiminnassa ja seura tukee vahvasti junioritoimintaa ja kilpailevia junioripurjehtijoita. Junioreiden jäsenmaksu on 20 € (vuosimaksu), kuten myös liittymismaksu 20 € (kertamaksu). Liittyessään seuraan juniorijäsen tulee myös Suomen Purjehdus- ja veneilyliiton jäseneksi. Jäsenyyteen sisältyy Purjehtijan tapaturmavakuutus, sekä mm. Nautic-lehti (1 kpl/talous, arvo 35 €). Purjehdus- ja veneilyliiton jäseneduista lisää purjehtijaliiton sivuilla www.spv.fi. Jos kumpikaan vanhemmista ei ole seuran jäsen, vaaditaan jäsenyyteen myös vanhemman suostumus.

Seuran junioritoiminta pyörii ensisijaisesti talkoohengellä. Junnujen vanhempien, vanhempien junioreiden ja entisten jollapurjehtijoiden, nykyisten kilpapurjehtjoiden, sekä muiden seuralaisten aktiivinen osallistuminen on edellytys toiminnallemme. Junioritoimikunta kaipaa mukaan uusia ihmisiä niin junnuiltojen avuksi kuin Pursiniemen junnuleirille! Mikäli koet että sinulla olisi aikaa ja jotain annettavaa tavalla tai toisella niin ota yhteys seuran junioripäällikköön, leiripäällikköön tai muihin junioritoimikunnan jäseniin!

Junnukalenteri

helmikuu 2020
M T K T P L S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Ei tapahtumia

 

Facebook Suomen Purjehdus ja Veneily Työväen Urheiluliitto ry